štvrtok 24. októbra 2013

Chlieb nas kazdodenny


Vyborny chlieb 


Urcite mi mnohi date za pravdu, ze nas pravy slovensky chlebik, je ten najlepsi chlebik na svete. Kedze moja rodina je dlhodobo v Statoch, zvykla som si chlebik upiect doma sama. Prvy recept na chleba bol z dielne mojej maminy, rada vsak skusam nove recepty, ktore najdem na internetovych strankach. 

Vacsinou chleba robievam miesenim a naslednym kysnutim, ale velmi dobry a jednoduchy recept na chleba som nasla na http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU, ktory vyskusalo a okomentovalo vela ludi.
Po jeho odskusani sa aj ja pridavam do zastupu tych, ktori tvrdia, ze chlebik je velmi lahodny, chrumkavy a maly pecnik dokazete v rodinke zjest doslova na posedenie.....Neda sa na nom nic, ale naozaj nic pokazit.

                                                          Takto krasne chlebik vyzera ...

                                                 po nakrojeni mozte vidiet naozej peknu strukturu

Takze co potrebujete:


  • 3 hrnceky hladkej muky,
  • 1 1/2 hrnceka vody,
  • 1/4 KL suseneho drozdia,
  • 2 KL soli


Postup:

Je velmi jednoduchy :

  1. Do vacsej nadoby vsypte preosiatu muku, sol a drozdie, premiesajte, prilejte vodu a znovu premiesajte, kym sa vsetko spoji. Cesto nevyzera vabne, ale tak to ma byt. 
  2. Nadobu prikryte cistou utierkou a nechajte kysnut najmenej 8 hod.-12 hod. 
  3. Cesto potom prelozte na pomucenu dosku, a prelozte ako obalku / ja to skor zbalim ako maly bochnik/ a nechajte opat kysnut 2 hod. /ked sa ponahlam, aj kratsie/. 
  4. Ruru, do ktorej ste vlozili liatinovy hrniec s pokrievkou alebo moze byt aj jenske sklo, vyhrejte na 450F /500F/.
  5. Ked je rura vyhriata , opatrne vlozte do rozpaleneho hrnca cesto a hrniec opat prikryjte /hrniec nevymazavame!/. 
  6. Pecieme 30 min. Po 30 min. pokrievku zlozime a chlebik dopecieme este dalsich 20 min.
  7. Vysledkom budete iste ohromeni a verim, ze podobne ako vsetci u nas doma, ohodnotite tento chlebik ako vynikajuci.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára