Vyborny chlieb
Urcite mi mnohi date za pravdu, ze nas pravy slovensky chlebik, je ten najlepsi chlebik na svete. Kedze moja rodina je dlhodobo v Statoch, zvykla som si chlebik upiect doma sama. Prvy recept na chleba bol z dielne mojej maminy, rada vsak skusam nove recepty, ktore najdem na internetovych strankach.
Vacsinou chleba robievam miesenim a naslednym kysnutim, ale velmi dobry a jednoduchy recept na chleba som nasla na http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU, ktory vyskusalo a okomentovalo vela ludi.
Po jeho odskusani sa aj ja pridavam do zastupu tych, ktori tvrdia, ze chlebik je velmi lahodny, chrumkavy a maly pecnik dokazete v rodinke zjest doslova na posedenie.....Neda sa na nom nic, ale naozaj nic pokazit.
Takze co potrebujete:
- 3 hrnceky hladkej muky,
- 1 1/2 hrnceka vody,
- 1/4 KL suseneho drozdia,
- 2 KL soli
Postup:
Je velmi jednoduchy :- Do vacsej nadoby vsypte preosiatu muku, sol a drozdie, premiesajte, prilejte vodu a znovu premiesajte, kym sa vsetko spoji. Cesto nevyzera vabne, ale tak to ma byt.
- Nadobu prikryte cistou utierkou a nechajte kysnut najmenej 8 hod.-12 hod.
- Cesto potom prelozte na pomucenu dosku, a prelozte ako obalku / ja to skor zbalim ako maly bochnik/ a nechajte opat kysnut 2 hod. /ked sa ponahlam, aj kratsie/.
- Ruru, do ktorej ste vlozili liatinovy hrniec s pokrievkou alebo moze byt aj jenske sklo, vyhrejte na 450F /500F/.
- Ked je rura vyhriata , opatrne vlozte do rozpaleneho hrnca cesto a hrniec opat prikryjte /hrniec nevymazavame!/.
- Pecieme 30 min. Po 30 min. pokrievku zlozime a chlebik dopecieme este dalsich 20 min.
- Vysledkom budete iste ohromeni a verim, ze podobne ako vsetci u nas doma, ohodnotite tento chlebik ako vynikajuci.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára