Chutne hovadzie so zemiakmi
Hovadzia rostenka
so zemiakmi
Co potrebujete :
- 500 g hovadzie maso
- 1 cibula
- 2 PL oleja
- horcica
- sol
- cierne korenie
- cayenske korenie
- 1 mensia paprika
- 1 paradajka
- 1 mala susena stiplava papricka
- 1 hlavicka cesnaku
- 1/4 kocky hov. bujonu
Postup :
- Maso nakrajame na platky, mierne naklepeme, z oboch stran potrieme horcicou, osolime, opeprime a posyme troskou kayennskeho korenia.
- Na rozpalenom oleji oprazime cibulu do sklovita a pridame maso. Opecieme z oboch stran, potom podlejeme troskou vody a nechame pomaly dusit. Vodu prilievame priebezne, ale len malinko, dusime viac stavou z vlastneho masa.
- Ked je maso polomakke, pridame na pruzky nakrajanu papriku, paradajku na kocky, podrvenu malu stiplavu papricku /kazdy podla vlastnej chute, maso ma byt len malinko palive, trosku ostrosti mu doda aj cayenske kor./ a bujon.
- Maso dodusime do makka, pretlacime jeden cesnak, nechame prejst varom, mukou nezahustujeme, stava ma dobru konzistenciu od pridanej paradajky a papriky.
- Nakoniec maso posypeme nakrajanou mladou zelenou cibulkou a podavame s varenymi zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára