utorok 29. októbra 2013

Chutne hovadzie so zemiakmi


                         Hovadzia rostenka 

                             so zemiakmi







Co potrebujete :

  • 500 g hovadzie maso
  • 1 cibula
  • 2 PL oleja
  • horcica
  • sol
  • cierne korenie
  • cayenske korenie
  • 1 mensia paprika
  • 1 paradajka
  • 1 mala susena stiplava papricka
  • 1 hlavicka cesnaku
  • 1/4 kocky hov. bujonu

Postup :

  1. Maso nakrajame na platky, mierne naklepeme, z oboch stran potrieme horcicou, osolime, opeprime a posyme troskou kayennskeho korenia.
  2. Na rozpalenom oleji oprazime cibulu do sklovita a pridame maso. Opecieme z oboch stran, potom podlejeme troskou vody a nechame pomaly dusit. Vodu prilievame priebezne, ale len malinko, dusime viac stavou z vlastneho masa.
  3. Ked je maso polomakke, pridame na pruzky nakrajanu papriku, paradajku na kocky, podrvenu malu stiplavu papricku /kazdy podla vlastnej chute, maso ma byt len malinko palive, trosku ostrosti mu doda aj cayenske kor./ a bujon.
  4. Maso dodusime do makka, pretlacime jeden cesnak, nechame prejst varom, mukou nezahustujeme, stava ma dobru konzistenciu od pridanej paradajky a papriky.
  5. Nakoniec maso posypeme nakrajanou mladou zelenou cibulkou a podavame s varenymi zemiakmi. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára