utorok 29. októbra 2013

Orechovy zakusok



                         Babickin orechovy

                               zakusok

 
    Tento zakusok iste poznate, myslim, ze je velmi oblubeny.
    Pre mna sa spaja s mojou milovanou babickou, ktora ho pripravovala na kazdu slavnostnejsiu prilezitost, ale aj ako kolacik na posedenie s navstevou. Vsetci sme ho milovali a u nas mu ani nikto inac nepovie, ako babickin. Na nete, ale aj v kucharskych knihach sa da najst pod nazvom "londynske orechove rezy".





Co potrebujete :
Cesto:
  • 300 g hladka muka
  • 200 g maslo
  • 150 g praskovy cukor
  • 1 vanilkovy cukor
  • 6 zltkov
  • 2 KL PDP /prasok do peciva/
Plnka:
  • 6 bielkov
  • 200 g praskovy cukor
  • 1 vanilkovy cukor
  • 150 g mlete orechy
  • malinovy /najlepsie ribezlovo-malinovy/ lekvar

Postup:
  1. Muku preosejeme, pridame do nej prasok do peciva, maslo, praskovy a vanilkovy cukor a zltky. Spracujeme na hladke cesto, ktore si zabalime do folie a odlozime na chvilu do chladnicky. 
  2. Medzitym si pripravime orechovu plnku. 
  3. Bielky vyslahame dotuha.
  4. Pridame preosiaty praskovy a vanilkovy cukor a jemne vmiesame pomlete orechy.
  5. Cesto rozvalkame a prelozime na vymasteny a mukou vysypany plech.
  6. Potrieme ho dobrym lekvarom, v mojom pripade malinovym /babicka ho vzdy robila s domacim ribezlovo-malinovym..../ a na vrch navrstvime orechovy sneh.
  7. Pecieme v rure predhriatej na 380F, cca 20 min. /cas si odsledujeme podla rury/. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára