pondelok 11. novembra 2013

Paradajkova kapusta

                    Velmi dobra paradajkova                                                  kapusta 


Tuto kapustu robi moja mama velmi casto a vsetci ju milujeme. Necudo, ze v svojom jedalnicku ju ma aj moja sestra a ja. Hodi sa ako priloha k akemukolvek dusenemu masu, niekedy si ju dame len tak, so zemiakmi alebo s chlebikom.



Co potrebujete :

  • mensia hlavka kapusty
  • 2 paradajky
  • cerstvy, suseny alebo mrazeny kopor
  • 1PL ocot
  • sol
  • kmin
  • olej
  • cibula
  • hladka muka
  • cervena paprika
  • 5 PL kysla smotana

Postup :
 v hrnci varime vodou zaliatu
nakrajanu kapustu a paradajky,
ochutime solou, kminom a octom


pridame kopor


na oleji oprazime cibulu do sklovita,
 pridame muku a trochu cervenej papriky,
urobime svetlu zaprazku

ked je kapusta makka,
pridame k nej zaprazku
a kyslu smotanu
a nechame prejst varom.

  1. Kapustu nakrajame na rezance, paradajky na mesiaciky.
  2. Vlozime do hrnca, zalejeme vodou, ochutime solou, kminom, octom a koprom.
  3. V mensej rajnici si na oleji oprazime cibulu do sklovita, pridame hladku muku, trocha cervenej papriky a spravime svetlu zaprazku..
  4. Ked je kapusta makka, pridame k nej zaprazku a kyslu smotanu, chvilu spolu povarime a odstavime.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára