Chutna, mierne stiplava turecka paradajkova polievka
Beznu paradajkovu polievku milujeme. Tuto som nasla na www.varecha.sk od p. Nazarboncuk a kedze v nazve uviedla, ze je pikantna, rozhodla som sa ju vyskusat. Stoji za to a iste som ju nerobila poslednykrat.
Co potrebujete :
- 4 PL olivovy olej
- 1 PL hladka muka
- 1 PL paprikova pasta / kupila som ju v bosniackom obchode/
- 2 konzervy paradajkoveho pyre
- 1 kocka bujon /dala som hovadzi/
- sol, cierne korenie
- 1 mala nasekana chili papricka
- 2 PL mlieka
- limetkova stava
- opecene kocky chleba
- postruhany syr
- listky bazalky /v povodnom recepte je uvedena susena mata/
Postup :
zaprazka z oleja a hladkej muky,
doplnena o paprikovu pastu |
polievka s paradajkovym pyre, tesne pred dovarenim zjemnena mliekom
na troche olivoveho oleja opecene
kocky chlebika |
polievka na tanieri
so syrom a bazalkou
- Na oleji oprazime hladku muku do bledoruzova a pridame paprikovu pastu.
- Vmiesame paradajkove pyre, sol, cierne korenie, malu stiplavu papricku nasekanu nadrobno a bujon. Dolejeme vodou, nechame varit niekolko minut.
- Pred dovarenim pridame mlieko a este nechame prebublat.
- Na zaver polievku dochutime limetkovou stavou.
- Hotovu polievku podavame s kockami opeceneho chlebika a nastruhanym syrom, prizdobime bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára