Vychodniarsky gugel
Zemiakovu babu, alebo vychodniarsky "gugel" , iste mnohi poznate. Je to vlastne zemiakove cesto ako na placky, ktore sa pecie v rure. U nas bol popularny hlavne v zime a k tomu sme si davali dobre horuci sipkovy alebo lipovy caj.... To boli casy.....Co potrebujete :
- 7 mensich zemiakov /ja som robila pre mna a manzela do mensieho pekaca/
- 2 PL hladkej muky
- 1/2 cibule
- sol
- cierne korenie
- majoran
- roztopene maslo
Postup :
zemiaky a cibulu najemno postruhame pridame muku, sol, cierne korenie,
majoran
zemiakove cesto vylejeme
na vymasteny pekac
a pecieme v rure
|
- Zemiaky a cibulu si najemno postruhame.
- V mise zmiesame s mukou, solou, ciernym korenim a majoranom.
- Pripravene zemiakove cesto vylejeme na vymasteny pekac.
- Pecieme v rure predhriatej na 400 F, cca 1 hod., kym povrch nie je pekne dozlata sfarbeny.
- Potrieme rozopenym maslom a pokrajame na porcie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára