pondelok 11. novembra 2013

Zemiakova baba

                                     Vychodniarsky gugel

Zemiakovu babu, alebo vychodniarsky "gugel" , iste mnohi poznate. Je to vlastne zemiakove cesto ako na placky, ktore sa pecie v rure. U nas bol popularny hlavne v zime a k tomu sme si davali dobre horuci sipkovy alebo lipovy caj.... To boli casy.....






Co potrebujete :

  • 7 mensich zemiakov  /ja som robila pre mna a manzela do mensieho pekaca/
  • 2 PL hladkej muky
  • 1/2 cibule
  • sol
  • cierne korenie
  • majoran
  • roztopene maslo

Postup :

zemiaky a cibulu najemno postruhame



pridame muku, sol, cierne korenie,
majoran


zemiakove cesto vylejeme
na vymasteny pekac
a pecieme v rure

  1. Zemiaky a cibulu si najemno postruhame.
  2. V mise zmiesame s mukou, solou, ciernym korenim a majoranom.
  3. Pripravene zemiakove cesto vylejeme na vymasteny pekac.
  4. Pecieme v rure predhriatej na 400 F, cca 1 hod., kym povrch nie je pekne dozlata sfarbeny.
  5. Potrieme rozopenym maslom a pokrajame na porcie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára